Min hund vil ikke spise
Hundes smagsløg er ikke lige så udviklede som menneskers er, så hunde vælger for det meste deres mad ud fra lugten. De fleste hundeejere kender til, at hunden ikke vil spise eller drikke fra den ene dag til den anden - Hunden vil ikke spise hverken sit tørfoder eller andet foder.
Der kan være forskellige årsager til hvorfor din hund eller hundehvalp ikke vil spise:
Tæver kan miste appetitten i nogle sammenhænge med løbetid
Hanhunde kan miste appetitten, hvis de ved, at der er tæver i nærheden eller i nabolaget
Hvis du lige har skiftet foder, så kan det være at din hund skal vænne sig til den nye smag eller duft af foderet
Hunden kan være syg, hvor manglende appetit er et symptom
Manglende appetit kan skyldes tandproblemer
Stress eller angst kan også føre til lille eller slet ingen appetit hos din hund.
Min hundehvalp vil ikke spise
Det er helt normalt at hundehvalpe og nyfødte hundehavlpe har tidspunkter i deres opvækst, hvor de ikke spiser. Det skyldes, at de vokser mere i nogle perioder end andre.
Det er helt normalt at din hvalp ikke spiser i perioder - bare tænk på dig selv, du har også forskellige behov for mad alt efter dit aktivitetsniveau.
Hvis din hvalp ser glad, vågen og tilfreds ud, så skal du ikke tænke på mere over det - den skal nok spise, når den bliver sulten.
Der er ingen grund til panik, hvis det er en kortvarig periode, at hvalpen ingen appetit har. Du skal dog holde øje med, om det er noget, der bliver ved. Hvis det er over længere perioder, at hunden ikke spiser, så kan det føre til både muskel- og vægttab.
Min hund spiser ikke – hvad kan jeg gøre
Der kan være flere årsager til, at din hund ikke spiser:
Skift foder: Har du lige skiftet foder, kan du forsøge at se, om det hjælper at skifte tilbage til det gamle foder. Nogle hunde skal også bruge nogle dage på at vende sig til et nyt foder.
Se hvad hunden ellers får at spise: Hvis hunden får godbidder, rester eller går på besøg hos naboen og får mad, kan det være, den spiser så meget andre steder, at den ikke er sulten nok hjemme
Se på omgivelserne: Hvad sker der omkring hunden. Er der tæver i løbetid eller er der sket ændringer i jeres hverdag, der kan stresse hunden? Hvis ja, så bør appetitten vende tilbage, når tæverne forsvinder, eller I ændrer på det, der stresser jeres hund.
Det kan være en god idé at supplere din hunds kost med loppefrøskaller fra Pet for Life, hvis din hund har problemer med fordøjelsen. Loppefrøskaller fra Pet for Life bidrager nemlig til bedre fordøjelse og en normal tarmfunktion for hunden, og har vist sig effektiv ved tynd mave og forstoppelse. Her kan du læse mere om loppefrøskaller.
Hvis din hund fortsat ikke vil spise eller drikke og ikke kan genfinde appetitten, bør du altid kontakte din dyrlæge. Hvalpe, hunde med kroniske sygdomme og gamle hunde kan ikke altid tåle at faste, og derfor bør du altid tjekke med din dyrlæge, hvis de holder op med at spise.
Loppefrøskaller
Loppefrøskaller fra Pet for Life bidrager til bedre fordøjelse og en normal tarmfunktion for hunden, og har vist sig effektiv ved tynd mave og forstoppelse. Effekten opnås ved, at fibrene optager væske, som blødgør tarmindholdet. Samtidig opnås en smørende effekt på tarmslimhinden og en stimulation af hundens tarmbevægelser.